VESTI

Elektronski bilten – MAJ 2022. godine

Newsletter 05/22

Preuzmite

26.05.2022.Elektronski bilten

U maju mesecu naša država obeležava Dan srpske diplomatije. Kao datum ustanovljen je 29. maj, u spomen na dan kada je 1839. godine, u Knjaževini Srbiji, osnovana prva Kancelarija inostranih dela, što se smatra početkom profesionalne diplomatije u Srbiji.

U majskom izdanju našeg biltena saznaćete kakva su iskustva zaposlenih koji u Dipos-u rade više od 40 godina, a kakva su iskustva onih koji su nam se nedavno pridružili. Čućete i brojne zanimljive priče o diplomatama koje smo ugostili u proteklih 60 godina našeg rada.

Maturanti naših dugogodišnjih partnera i poslovnih prijatelja, Internacionalne škole u Beogradu, proslavili su zvuk poslednjeg školskog zvona! Tim povodom upriličena je svečanost kojoj su na poziv Internacionalne škole u Beogradu prisustvovali i predstavnici Dipos-a.

Vodimo Vas u Kraljevinu Dansku – zemlju koja nosi titulu najsrećnije zemlje sveta prema nekoliko međunarodnih istraživanja. Upoznaćemo vas i sa životom i radom Ilije Garašanina, jednog od tri velika srpska državnika.

Saznaćete i u kakvoj su vezi telekomunikacioni satelit „Telstar“, freska Beli Anđeo i naše Društvo.