ВЕСТИ

Делегација Републике Гане у посети друштву Дипос

21.08.2018.Вести, Догађаји

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије господин Ивица Дачић разговарао је данас са министарком иностраних послова и регионалних интеграција Републике Гане, господјом Схирлеy Ботцхwеy која борави у званичној посети Републици Србији.

На заједничкој конференцији за новинаре након одржаног састанка, шеф српске дипломатије истакао је велико задовољство посетом министарке Ботцхwеy.

Министар Дачић је истакао да су бивша Југославија и Гана биле једне од оснивача Покрета несврстаних а да је Гана била прва земља Африке  која се изборила за своју независност пре 60 година.

„Ми ћемо следеће године обележити 60 година од успостављања дипломатских односа тадашње Југославије, садашње Србије и Гане. Председници Тито и Крумах су били велики пријатељи, поносни смо на нашу историју и сарадњу која датира из тог периода“, истакао је министар Дачић.

“Донели смо одлуку да ревитализујемо наше односе, да их поново доведемо на ниво на којем су биле за време Тита и Крумаха као и да се трудимо да буду још и бољи од тога”, нагласио је министар Дачић.

Пренео је да је председник, господин Александар Вучић позвао у Републику Србију свог колегу из Републике Гане и да ће радити на томе да се они сретну током Генералне скупштине УН-а.

Министарка Ботцхwеy захвалила је на топлој добродошлици и истакла, да Гана жели да поврати односе са својим пријатељима од раније. Рекла је да Гана жели да има добре односе са Србијом, јер је сматра савезником, као и да уз то постоје бројне области за сарадњу у корист градјана две земље.

Делегација Републике Гане у посети друштву за изнајмљивање некретнина „Дипос“ д.о.о. Београд

Директор друштва „Дипос“ д.о.о. Београд, господин Дјоко Кривокапић и заменик директора Друштва, господја Ивана Милосављевић су имали задовољство да дана 21.08.2018. године у просторијама Друштва приреде топлу добродошлицу делегацији Републике Гане на челу са господином Самуел Yаw Нсиах из министарства спољних послова и регионалних интеграција Републике Гане,  и господјом Доллy Опоку-Даркwах, конзулом за политику, економију и дијаспору Амбасаде Републике Гане у Риму.

Друштво „Дипос“ д.о.о. Београд је имало успешну сарадњу са Амбасадом Гане у Београду све до затварања дипломатске мисије Републике Гане у Републици Србији 2012. године.

Током пријатељских разговора директор Друштва, господин Дјоко Кривокапић се захвалио делегацији Републике Гане на посети Друштву. Обе стране су изразиле чврсту наду и веру у будућу успешну сарадњу двеју држава као и поновно успостављање сарадње са Друштвом „Дипос“ д.о.о. Београд.

ambasada gane, dipos beograd, dipos nekretnine
ambasada gane, dipos beograd, dipos nekretnine