VESTI

Delegacija Republike Gane u poseti društvu Dipos

21.08.2018.Vesti, Događaji

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije gospodin Ivica Dačić razgovarao je danas sa ministarkom inostranih poslova i regionalnih integracija Republike Gane, gospodjom Shirley Botchwey koja boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon održanog sastanka, šef srpske diplomatije istakao je veliko zadovoljstvo posetom ministarke Botchwey.

Ministar Dačić je istakao da su bivša Jugoslavija i Gana bile jedne od osnivača Pokreta nesvrstanih a da je Gana bila prva zemlja Afrike  koja se izborila za svoju nezavisnost pre 60 godina.

„Mi ćemo sledeće godine obeležiti 60 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa tadašnje Jugoslavije, sadašnje Srbije i Gane. Predsednici Tito i Krumah su bili veliki prijatelji, ponosni smo na našu istoriju i saradnju koja datira iz tog perioda“, istakao je ministar Dačić.

“Doneli smo odluku da revitalizujemo naše odnose, da ih ponovo dovedemo na nivo na kojem su bile za vreme Tita i Krumaha kao i da se trudimo da budu još i bolji od toga”, naglasio je ministar Dačić.

Preneo je da je predsednik, gospodin Aleksandar Vučić pozvao u Republiku Srbiju svog kolegu iz Republike Gane i da će raditi na tome da se oni sretnu tokom Generalne skupštine UN-a.

Ministarka Botchwey zahvalila je na toploj dobrodošlici i istakla, da Gana želi da povrati odnose sa svojim prijateljima od ranije. Rekla je da Gana želi da ima dobre odnose sa Srbijom, jer je smatra saveznikom, kao i da uz to postoje brojne oblasti za saradnju u korist gradjana dve zemlje.

Delegacija Republike Gane u poseti društvu za iznajmljivanje nekretnina „Dipos“ d.o.o. Beograd

Direktor društva „Dipos“ d.o.o. Beograd, gospodin Djoko Krivokapić i zamenik direktora Društva, gospodja Ivana Milosavljević su imali zadovoljstvo da dana 21.08.2018. godine u prostorijama Društva prirede toplu dobrodošlicu delegaciji Republike Gane na čelu sa gospodinom Samuel Yaw Nsiah iz ministarstva spoljnih poslova i regionalnih integracija Republike Gane,  i gospodjom Dolly Opoku-Darkwah, konzulom za politiku, ekonomiju i dijasporu Ambasade Republike Gane u Rimu.

Društvo „Dipos“ d.o.o. Beograd je imalo uspešnu saradnju sa Ambasadom Gane u Beogradu sve do zatvaranja diplomatske misije Republike Gane u Republici Srbiji 2012. godine.

Tokom prijateljskih razgovora direktor Društva, gospodin Djoko Krivokapić se zahvalio delegaciji Republike Gane na poseti Društvu. Obe strane su izrazile čvrstu nadu i veru u buduću uspešnu saradnju dveju država kao i ponovno uspostavljanje saradnje sa Društvom „Dipos“ d.o.o. Beograd.

ambasada gane, dipos beograd, dipos nekretnine
ambasada gane, dipos beograd, dipos nekretnine