ВЕСТИ

Електронски билтен – ОКТОБАР 2022. године

Newsletter 10/22

Преузмите

27.10.2022.Електронски билтен

У протеклом месецу у сарадњи са ЈП Пошта Србије, на још један начин симболично смо обележили наш јубилеј, 60 година пословања, израдом персонализоване поштанске марке са мотивом Дипломатске колоније на Дедињу. Урамљени први примерак издате марке, директор нашег Друштва Ђоко Кривокапић свечано је уручио радницима са најдужим стажом у нашем предузећу.
Угостили смо амбасадора Државе Израел у Београду, Њ.Е. господина Јахел Вилана и првог секретара амбасаде, госпођу Дану Лифшиц.
Амбасада Краљевине Марока у Републици Србији, изразила је жељу за успостављањем пословне сарадње са нашим Друштвом. Тим поводом, одржан је састанак са делегацијом Амбасаде, на челу са Њ.Е. господином Мохамедом Амин Белхажом.
У нашим просторијама одржан је радни састанак са дугогодишњим закупцима и пријатељима, представницима Интернационалне школе у Београду. Директор, Ендру Дери и Ричард Робинсон директор британско-српске привредне коморе и члан одбора за финансије школе предводили су делегацију.
У овом издању упознаћемо вас и са животом и радом Милана Пироћанаца. Био је начелник министарства спољних послова, судија Касационог суда, председник владе и министар правде. Сматра се за једог од најзначајнијих српских интелектуалаца у другој половини 19. века, упамћеног као председника прве напредњачке владе, господина и интелектуалаца, врхунског судије и адвоката.