VESTI

Elektronski bilten – OKTOBAR 2022. godine

Newsletter 10/22

Preuzmite

27.10.2022.Elektronski bilten

U proteklom mesecu u saradnji sa JP Pošta Srbije, na još jedan način simbolično smo obeležili naš jubilej, 60 godina poslovanja, izradom personalizovane poštanske marke sa motivom Diplomatske kolonije na Dedinju. Uramljeni prvi primerak izdate marke, direktor našeg Društva Đoko Krivokapić svečano je uručio radnicima sa najdužim stažom u našem preduzeću.
Ugostili smo ambasadora Države Izrael u Beogradu, NJ.E. gospodina Jahel Vilana i prvog sekretara ambasade, gospođu Danu Lifšic.
Ambasada Kraljevine Maroka u Republici Srbiji, izrazila je želju za uspostavljanjem poslovne saradnje sa našim Društvom. Tim povodom, održan je sastanak sa delegacijom Ambasade, na čelu sa NJ.E. gospodinom Mohamedom Amin Belhažom.
U našim prostorijama održan je radni sastanak sa dugogodišnjim zakupcima i prijateljima, predstavnicima Internacionalne škole u Beogradu. Direktor, Endru Deri i Ričard Robinson direktor britansko-srpske privredne komore i član odbora za finansije škole predvodili su delegaciju.
U ovom izdanju upoznaćemo vas i sa životom i radom Milana Piroćanaca. Bio je načelnik ministarstva spoljnih poslova, sudija Kasacionog suda, predsednik vlade i ministar pravde. Smatra se za jedog od najznačajnijih srpskih intelektualaca u drugoj polovini 19. veka, upamćenog kao predsednika prve naprednjačke vlade, gospodina i intelektualaca, vrhunskog sudije i advokata.