VESTI

Elektronski bilten – MART 2023. godine

Newsletter 03/23

Preuzmite

30.03.2023.Elektronski bilten

U proteklom mesecu naše Društvo imalo je brojne aktivnosti. Pre svega, sa zadovoljstvom smo ugostili delegaciju ambasade Meksika, na čelu sa ambasadorom NJ.E. Karlos Feliks Koronom, sa kojim smo razgovarali o različitim mogućnostima izvanredne poslovne saradnje koja traje već 60 godina. Saradnja Diposa i Ambasade Palestine duža od 40 godina, kao i pitanja od značaja, bile su glavne teme razgovora rukovodioca poslova Ambasade Države Palestine, gospodina Samija Nazmija A. Mhana i Đoka Krivokapića, direktora Diposa.

Povodom nastavka uspešne saradnje sa Institutom Servantes, duge više od četvrt veka, kao i mogućnostima za njeno proširenje i unapređenje, sastali smo se sa direktorom Instituta Servantes, Đuzep Marija de Sagara Anhel.

U cilju intenzivnijeg povezivanja Diposa sa diplomatskom i međunarodnom poslovnom zajednicom u Beogradu, upriličili smo susret predstavnica Diposa i članica Internacionalnog kluba žena u Beogradu. Bila je to izvanredna prilika da sa gošćama koje dolaze iz čitavog sveta razmenimo iskustva, ideje i planove.

Posetili smo i „Dane gruzijske kulture“ manifestaciju u organizaciji Ambasade Gruzije, kojom je predstavljena kultura i tradicija ove prijateljske zemlje. Negujući vrednosti našeg Društva kao što je izgradnja kulturnog identiteta i unapređenje profesionalnih i kulturnih kapaciteta, naši zaposleni proteklog meseca posetili su Palatu umetnosti „Madlena“.

U ovom izdanju predstavljamo Đorđa Simića, srpskog političara i diplomatu, koji je dva puta bio predsednik vlade Kraljevine Srbije i jedan od osnivača Crvenog krsta Srbije.