POLITIKA O KOLAČIĆIMA

Kada koristite naš veb-sajt za pregled naših usluga i pregled informacija koje Vam stavljamo na raspolaganje, mi i treće strane koristimo određeni broj kolačića. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koje Vaš Internet pregledač čuva na Vašem računaru i koji pomažu da se identifikujete na veb-sajtu prilikom kasnijih poseta.

Kolačići su jedinstveno dodeljeni Vama i može ih čitati samo veb server u domenu koji je izdao taj kolačić. Korišćenje kolačića je standardna praksa na internetu i većina internet pregledača je podešena tako da automatski prihvata sve kolačiće. Međutim, Vi uvek možete da odlučite da prestanete da ih koristite. Možete ih jednostavno ručno obrisati ili svoj internet pregledač posebno podesiti za rad sa kolačićima.
Na našem sajtu koristimo kolačiće isključivo kako bismo omogućili funkcionisanje sajta, prikupljali korisne informacije o posetama sajtu i postigli bolje korisničko iskustvo posetilaca sajta. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni, da bi naš sajt funkcionisao.

Koristeći kolačiće treće strane, a koji su prikazani u tabeli ispod, istovremeno ih stavljamo na vaš računar, uz vaš pristanak prilikom prvog ulaska na veb-sajt.

1P_JAR (kolačić treće strane)

Ove kolačiće kreira Google DoubleClick i koriste se za prikazivanje personalizovanih oglasa (oglasa) na osnovu prethodnih poseta našoj veb-lokaciji. APISID, NID, SID, 1P_JAR. Ove kolačiće koristi Google za prikaz personalizovanih oglasa na Google sajtovima, na osnovu nedavnih pretraživanja i prethodnih interakcija.

_ga (kolačić treće strane)

Google Analytics Cookie

_gid (kolačić treće strane)

Kolačići su male tekstualne datoteke koje na vaš računar postavljaju veb-lokacije koje posećujete. … Trajni kolačići: _ga _gat _gid Google kolačići za praćenje kako bi pratili korisnike dok se kreću veb-lokacijom i pomažu poboljšanju upotrebljivosti veb-lokacije.

_icl_current_language

Ovaj kolačić je povezan sa WordPress višejezičnim pluginom iz WPML-a.

Upravljanje kolačićima

Većina pretraživača podržava kolačiće, ali korisnici mogu da podese svoje pretraživače da ih odbiju i mogu da ih obrišu, kad god požele. Možete kontrolisati i/ili obrisati kolačiće kad god poželite. Možete obrisati sve kolačiće koji se već nalaze na Vašem računaru i možete podesiti većinu pregledača da spreče njihovo postavljanje. Ukoliko to uradite, možda ćete morati ručno da podešavate neke postavke, svaki put kada posetite određeni veb-sajt, a neke usluge i funkcionalnosti možda neće raditi.

Možete blokirati / deaktivirati kolačiće u postavkama Vašeg internet pregledača. Međutim, ukoliko iskoristite podešavanja svog pregledača da blokirate sve kolačiće (uključujući osnovne kolačiće), možda nećete moći da pristupite svim ili nekim delovima našeg veb-sajta, jer oni mogu biti strogo neophodni za njegovo funkcionisanje.