ВЕСТИ

Директор Италијанског института за културу у посети ДИПОС-у

30.05.2024.Вести

Директорка Друштва ДИПОС, Бојана Мартиновић имала је част да угости Роберта Чинкота, директора Италијанског института за културу у Београду, са којим Друштво остварује вишегодишњу успешну сарадњу.

„Велика нам је част и задовољство што једна реномирана институција као што је Италијански центар за културу у Београду користи један од најлепших објеката у фонду непокретности којима Дипос управља“, изјавила је током сусрета са директором Института директорка Друштва, Бојана Мартиновић.

Италијански институт за културу је институција Републике Италије основана 1940. године.  У надлежности Института у Београду јесте реализација културних активности, кроз организацију културних догађаја, културну сарадњу и научна истраживања. Институт у Београду истовремено пружа и подршку ширењу књижевних, филмских и позоришних дела италијанских аутора на српском језику. Будући да посебно место у приближавању италијанској култури заузима језик, Институт нуди курсеве за учење италијанског језика, као и сертификацију италијанског језика.