VESTI

Direktor Italijanskog instituta za kulturu u poseti DIPOS-u

30.05.2024.Vesti

Direktorka Društva DIPOS, Bojana Martinović imala je čast da ugosti Roberta Činkota, direktora Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, sa kojim Društvo ostvaruje višegodišnju uspešnu saradnju.

„Velika nam je čast i zadovoljstvo što jedna renomirana institucija kao što je Italijanski centar za kulturu u Beogradu koristi jedan od najlepših objekata u fondu nepokretnosti kojima Dipos upravlja“, izjavila je tokom susreta sa direktorom Instituta direktorka Društva, Bojana Martinović.

Italijanski institut za kulturu je institucija Republike Italije osnovana 1940. godine.  U nadležnosti Instituta u Beogradu jeste realizacija kulturnih aktivnosti, kroz organizaciju kulturnih događaja, kulturnu saradnju i naučna istraživanja. Institut u Beogradu istovremeno pruža i podršku širenju književnih, filmskih i pozorišnih dela italijanskih autora na srpskom jeziku. Budući da posebno mesto u približavanju italijanskoj kulturi zauzima jezik, Institut nudi kurseve za učenje italijanskog jezika, kao i sertifikaciju italijanskog jezika.