VESTI

Ambasador Republike Kube posetio Dipos: višedecenijska saradnja u usponu

07.09.2022.Vesti

Tradicionalno dobri i prijateljski odnosi kao i uspešna višedecenijska saradnja sa ambasadom Republike Kube, danas je još jednom potvrđena posetom NJ.E. ambasadora Republike Kube u Beogradu, gospodina Gustava Trista del Toda našem Društvu.

Prilikom susreta sa direktorom Dipos-a, gospodinom Đokom Krivokapićem, obe strane izrazile su posebno zadovoljstvo postojećom saradnjom, a razgovor je vođen i u smeru obostrane želje da se dosadašnji odnosi i poslovna saradnja u narednom periodu dodatno unaprede.

Ambasador Republike Kube iskazao je veliko zadovoljstvo uslugama koje Dipos pruža Ambasadi Kube, kao i brigom o nepokretnosti u ulici Domentijanova 4, koja se koristi za potrebe ambasade i rezidencije, a kojom upravlja naše Društvo.

Zahvaljujući se na ukazanom poverenju, direktor Dipos-a Đoko Krivokapić je izjavio da će tim Dipos-a nastojati da našu prijateljsku saradnju učini još boljom i kvalitetnijom.

Zvanični diplomatski odnosi naše dve zemlje uspostavljeni su 4. novembra 1902. godine, a karakteriše ih intenzivan dijalog i visok stepen razumevanja i bliskosti političkih pozicija u odnosu na ključna međunarodna pitanja.