ВЕСТИ

Амбасадор Шпаније у куртоазној, а директор Института Сервантес у опроштајној посети Дипосу

19.07.2024.Вести

Директорка Друштва Дипос, Бојана Мартиновић је данас имала неизмерно задовољство да прими у куртоазну посету Амбасадора Шпаније у Београду,  Његову Екселенцију господин Сенз Апарицио, али и да се срдачно опрости од директора Института Сервантес господина де Сагара који ускоро завршава са радом и боравком у Београду.

Срдачан сусрет уприличен у просторијама Друштва био је прилика да се разговара о изванредној сарадњи између Амбасаде, Института Сервантес и Друштва, али и да се истовремено припреми платформа за јачање и унапређење постојећих пословних односа, који се обострано негују већ две деценије.

Током састанка посебна пажња је била усмерена на унапређење нашег партнерства у циљу што функционалнијих и комфорнијих услова за рад Институтa  Сервантес у Београду и промоцију шпанског језика и културе грађанима Србије.

У разговорима обе стране су истакле огроман значај културне размене и језичке едукације као мостова који повезују Краљевину Шпанију и Републику Србију и јачају њихове традиционално добре и пријатељске односе.

Директор Института Сервантес, господин де Сагара је опраштајући се од Дипоса истакао велико задовољство оствареном сарадњом, као и чињеницом да је Институт Сервантес у Београду дугогодишњи закупац зграде у улици Чика Љубина бр. 19 – познате као Палата Зора, а којом управља наше Друштво.