VESTI

Ambasador Španije u kurtoaznoj, a direktor Instituta Servantes u oproštajnoj poseti Diposu

19.07.2024.Vesti

Direktorka Društva Dipos, Bojana Martinović je danas imala neizmerno zadovoljstvo da primi u kurtoaznu posetu Ambasadora Španije u Beogradu,  Njegovu Ekselenciju gospodin Senz Aparicio, ali i da se srdačno oprosti od direktora Instituta Servantes gospodina de Sagara koji uskoro završava sa radom i boravkom u Beogradu.

Srdačan susret upriličen u prostorijama Društva bio je prilika da se razgovara o izvanrednoj saradnji između Ambasade, Instituta Servantes i Društva, ali i da se istovremeno pripremi platforma za jačanje i unapređenje postojećih poslovnih odnosa, koji se obostrano neguju već dve decenije.

Tokom sastanka posebna pažnja je bila usmerena na unapređenje našeg partnerstva u cilju što funkcionalnijih i komfornijih uslova za rad Instituta  Servantes u Beogradu i promociju španskog jezika i kulture građanima Srbije.

U razgovorima obe strane su istakle ogroman značaj kulturne razmene i jezičke edukacije kao mostova koji povezuju Kraljevinu Španiju i Republiku Srbiju i jačaju njihove tradicionalno dobre i prijateljske odnose.

Direktor Instituta Servantes, gospodin de Sagara je opraštajući se od Diposa istakao veliko zadovoljstvo ostvarenom saradnjom, kao i činjenicom da je Institut Servantes u Beogradu dugogodišnji zakupac zgrade u ulici Čika Ljubina br. 19 – poznate kao Palata Zora, a kojom upravlja naše Društvo.