VESTI

Poseta ambasadora Države Izrael NJ.E. Jahel Vilana DIPOS-u: 25 godina čvrste, uspešne i prijateljske poslovne saradnje

06.10.2022.Vesti

Povodom obeležavanja 25 godina od uspostavljanja poslovne saradnje sa ambasadom Izraela, kao i 30 godina od obnavljanja diplomatskih odnosa naše dve zemlje, DIPOS je imao čast, da po prvi put, ugosti ambasadora Države Izrael u Beogradu, NJ.E. agospodina Jahel Vilana i prvog sekretara ambasade, gospođu Danu Lifšic.

Tokom srdačnog razgovora direktora DIPOS-a, gospodina Krivokapića, sa Njegovom ekselencijom, još jednom je potvrđeno obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, a bilo je reči i o planovima za njen nastavak i unapređenje.

Prvi Ugovor o zakupu nepokretnosti na adresi Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića br. 47, koju i danas koristi Ambasada, potpisan je sa DIPOS-om 1997. godine. Reč je o objektu sagrađenom 1932. godine, prema projektima istaknutog arhitekte Dragiše Brašovana, pionira srpske moderne arhitekture.

Od tada do danas, naša čvrsta, uspešna i prijateljska poslovna saradnja odvija se na najvišem nivou, a razvoj bilateralnih odnosa dve države zasnovan je na istorijskoj bliskosti srpskog i jevrejskog naroda, što potvrđuje i obeležavanje 30 godina od njihovog obnavljanja.