ВЕСТИ

Дугорочно партнерство између амбасаде Републике Кипар и Дипос-а

15.10.2020.Вести

Поносни смо јер је дипломатска мисија Републике Кипар у Београду један од дугогодишњих партнера Друштва за изнајмљивање некретнина „Дипос“ д.о.о. Београд, још од званичног успостављања дипломатских односа двеју земаља.

Представници Друштва за изнамљивање некретнина „Дипос“ д.о.о. Београд недавно су имали задовољство да их у здању, које припада Фонду непокретности, топло дочека Њ.Е. Константинос Елиадес, амбасадор Републике Кипар у Србији.

Њ. Е. Константинос Елиадес, амбасадор Републике Кипар у Србији

Изразио је да му је ово други дипломатски мандат у Србији и са задовољством напоменуо да је земља остварила значајан напредак у погледу економског развоја и инфраструктурних капацитета.

Њ. Е. Амбасадор Елиадес нас је обавестио да је Амбасада организовала многе активности на побољшању трговинског биланса двеју земаља, са посебним фокусом на изградњи мостова између српских и кипарских градова.

– Ми, као Амбасаде и Владе, отварамо путеве за пословање људи и приватног сектора и на њима је да искористе могуц́ности.

Амбасадор се такође нада да ц́е се број туриста који путују на Кипар и обрнуто повец́авати у будуц́ности.

– Срби воле Кипар, а исто се односи и на нашу страну – волимо Србију, волимо Србе. Ми смо братски народи, нагласио је.

Амбасадор је такође додао да је Кипар мала земља, али да има веома богату историју стару 11.000 година.

– Ми смо врло љубазни, отворени и гостољубиви људи. Кипар је једна од три најсигурније државе на свету. Туристи се осећују врло пријатно јер знају да су добродошли и сигурни. Највреднија имовина Кипра су његови људи – њихов менталитет, гостопримство и срец́а.

У вези сарадње са Дипос-ом, амбасадор је подсетио да је амбасада најпре била у непосредној близини садашње, а затим се особље преселило у зграду коју тренутно користе.

Њ.Е. амбасадор Републике Кипар у Србији, господин Константинос Елиадес и заменик директора Дипос-а, Ивана Милосављевиц́

– Добро се бринете о нама. Помажете нам да се овде осец́амо као код куц́е, што је од велике важности за за наш рад. Хвала вам на дугогодишњој и одличној сарадњи са нашом амбасадом, закључио је.