VESTI

Izjave ambasadora i trgovinskog predstavnika Ruske Federacije i direktora Dipos-a povodom obeležavanja 50 godina poslovne saradnje

15.06.2021.Vesti

Nastavljajući praksu obeležavanja jubileja partnerskih i prijateljskih odnosa sa diplomatsko-konzularnim predstavništvima u Republici Srbiji, a koja je po prvi put uspostavljena nakon imenovanja Đoka Krivokapića za direktora, Društvo za iznajmljivanje nekretnina „Dipos“ d.o.o. Beograd je 11. juna 2021. godine obeležilo 50 godina poslovne saradnje sa Ambasadom Ruske Federacije i Trgovinskim predstavništvom Ruske Federacije u Republici Srbiji.

Tom prilikom, ambasador Ruske Federacije Nj. E. Aleksandar Bocan-Harčenko i direktor Dipos-a, gospodin Đoko Krivokapić, u prisustvu Trgovinskog Predstavnika Ruske Federacije u Beogradu, gospodina Andrej Hripunova, posadili su stablo breze u Diplomatskoj koloniji na Dedinju.

Direktor Dipos-a, gospodin Krivokapić je u svom obraćanju izrazio zadovoljstvo saradnjom koju je ovo Društvo ostvarilo pre 50 godina sa ambasadom Ruske Federacije i Trgovinskim predstavništvom Ruske Federacije u Republici Srbiji, a koja traje i danas, i tom prilikom dodao da mu je veliko zadovoljstvo da po prvi put od osnivanja Društva ugosti ambasadora Ruske Federacije. 

Sadnjom ovog stabla ostavljamo zalog za naše buduće susrete i saradnju – naglasio je Krivokapić.

Takođe, gospodin Krivokapić je iskoristio priliku da bratskom narodu Ruske Federacije čestita i nacionalni praznik, Dan Rusije, napomenuo poseban značaj strateškog partnerstva dveju država, kao i duhovne bliskosti dva naroda.

Ističući brezu kao simbol lepote, snage i bajkovitog ruskog pejzaža, direktor Krivokapić je na ruskom jeziku pročitao i pesmu Sergeja Jesenjina „Breza“, posvećenu ovom drvetu.

Nj. E. ambasador Ruske Federacije, gospodin Bocan-Harčenko, koji je prvi put u poseti Dipos-u od njegovog osnivanja, bio je dirnut što je direktor Krivokapić odlučio da pročita pesmu „Breza“ Sergeja Jesenjina, i to na ruskom jeziku, i tom prilikom istakao:

„To je stvarno drago iznenađenje za nas. Mi imamo plodnu saradnju već 50 godina. Menjaju se politički sistemi, menjaju se države, a saradnja traje, na zadovoljstvo svih. Saradnja traje i na nivou dve države, a ona se ne gradi velikim rečima među državnicima, već se ona oslanja na pojedinačne dobre – najbolje – primere saradnje među pojedincima“.

Trgovinski predstavnik Ruske Federacije u Republici Srbiji, gospodin Andrej Hripunov je iskoristio priliku da se zahvali direktoru Dipos-a, gospodinu Krivokapiću, na uspešnoj saradnji koja datira još od 1972. godine i tom prilikom je dodao:

„Ovakav odnos nama olakšava rad i samim tim doprinosi razvoju rusko-srpske ekonomske saradnje“.

Gospodin Hripunov je u svom obraćanju i napomenuo da Dipos, na inicijativu direktora Krivokapića, ima neposrednu ulogu i doprinosi unapređenju životne sredine u Beogradu, budući da je Diplomatska kolonija najzeleniji deo grada Beograda.

O ovoj poseti možete pročitati i na portalima medija: Sputnjik, Kurir, Blic, Politika, Mondo, Biznis Telegraf