ВЕСТИ

Изјаве амбасадора и трговинског представника Руске Федерације и директора Дипос-а поводом обележавања 50 година пословне сарадње

15.06.2021.Вести

Настављајући праксу обележавања јубилеја партнерских и пријатељских односа са дипломатско-конзуларним представништвима у Републици Србији, а која је по први пут успостављена након именовања Ђока Кривокапића за директора, Друштво за изнајмљивање некретнина “Дипос” д.о.о. Београд је 11. јуна 2021. године обележило 50 година пословне сарадње са Амбасадом Руске Федерације и Трговинским представништвом Руске Федерације у Републици Србији.

Том приликом, амбасадор Руске Федерације Њ. Е. Александар Боцан-Харченко и директор Дипос-а, господин Ђоко Кривокапић, у присуству Трговинског Представника Руске Федерације у Београду, господина Андреј Хрипунова, посадили су стабло брезе у Дипломатској колонији на Дедињу.

Директор Дипос-а, господин Кривокапић је у свом обраћању изразио задовољство сарадњом коју је ово Друштво остварило пре 50 година са амбасадом Руске Федерације и Трговинским представништвом Руске Федерације у Републици Србији, а која траје и данас, и том приликом додао да му је велико задовољство да по први пут од оснивања Друштва угости амбасадора Руске Федерације. 

Садњом овог стабла остављамо залог за наше будуће сусрете и сарадњу – нагласио је Кривокапић.

Такође, господин Кривокапић је искористио прилику да братском народу Руске Федерације честита и национални празник, Дан Русије, напоменуо посебан значај стратешког партнерства двеју држава, као и духовне блискости два народа.

Истичући брезу као симбол лепоте, снаге и бајковитог руског пејзажа, директор Кривокапић је на руском језику прочитао и песму Сергеја Јесењина „Бреза“, посвећену овом дрвету.

Њ. Е. амбасадор Руске Федерације, господин Боцан-Харченко, који је први пут у посети Дипос-у од његовог оснивања, био је дирнут што је директор Кривокапић одлучио да прочита песму “Бреза” Сергеја Јесењина, и то на руском језику, и том приликом истакао:

“То је стварно драго изненађење за нас. Ми имамо плодну сарадњу већ 50 година. Мењају се политички системи, мењају се државе, а сарадња траје, на задовољство свих. Сарадња траје и на нивоу две државе, а она се не гради великим речима међу државницима, већ се она ослања на појединачне добре – најбоље – примере сарадње међу појединцима”.

Трговински представник Руске Федерације у Републици Србији, господин Андреј Хрипунов је искористио прилику да се захвали директору Дипос-а, господину Кривокапићу, на успешној сарадњи која датира још од 1972. године и том приликом је додао:

„Овакав однос нама олакшава рад и самим тим доприноси развоју руско-српске економске сарадње“.

Господин Хрипунов је у свом обраћању и напоменуо да Дипос, на иницијативу директора Кривокапића, има непосредну улогу и доприноси унапређењу животне средине у Београду, будући да је Дипломатска колонија најзеленији део града Београда.

хттпс://yоуту.бе/ОWуXЗx0Ихо8

О овој посети можете прочитати и на порталима медија: Спутњик, Курир, Блиц, Политика, Мондо, Бизнис Телеграф