ВЕСТИ

Куртоазна посета Њ. Е. Амбасадора Републике Италије и директора Италијанског института за културу

13.04.2021.Вести

Друштво за изнајмљивање некретнина „Дипос“ д.о.о. Београд је имало част да дана 13.04.2021. године у својим просторијама угости Њ. Е. Амбасадора Републике Италије, господина Царло ЛО ЦАСЦИО  и новоименованог директора Италијанског института за културу, господина Роберто Цинцотта.

Уважене госте дочекали су директор Друштва, господин Ђоко Кривокапић и заменик директора Друштва, Ивана Милосављевић.

Ова куртоазна посета је била прилика за упознавање новог директора Италијанског института за културу, господина Цинцотта са начином пословања и менаџментом привредног друштва „Дипос“.

Током сусрета, обе стране су превасходно исказале задовољство досадашњом сарадњом Италијанског института за културу и друштва „Дипос“ која траје више од 16 година, а током којих цењени Институт за своје потребе користи непокретност у државној својини којом управља Друштво за изнајмљивање некретнина „Дипос“ д.о.о. Београд.

Незаобилазна тема овог сусрета је била и унапређења и проширење пословне сарадње.

На крају састанка, саговорници су са великим задовољство констатовали да ће обе стране убудуће радити на унапређењу међусобне, традиционално добре сарадње и да ће настојати да је учине још бољом и квалитетнијом.

Италијански институт за културу је институција Републике Италије која се бави културним активностима у Републици Србији, са задатком да промовише италијанску културну баштину у њеним различитим изразима путем иницијатива које са једне стране може приказати различитост духа италијанске стварности, а са друге да понуди могућност сусрета и дијалога између локалне културне стварности и италијанске, са циљем узајамног вредновања као резултат интеракције.

Институт се бави организацијом културних догађаја, културном сарадњом и научним истраживањем (конференције и дебате), пружа подршку ширењу књижевних, филмских и позоришних дела италијанских аутора на српском језику. Поред наведеног, Институт нуди курсеве за учење италијанског језика, за проширивање знања, као и оне који се баве посебним аспектима као што је конверзација или стручна терминологија. Такође, у организацији Института су и припремни курсеви за полагање испита за стицање сертификата о језичком знању, као и семинари за професионално усавршавање намењени професорима италијанског језика.