VESTI

Kurtoazna poseta Nj. E. Ambasadora Republike Italije i direktora Italijanskog instituta za kulturu

13.04.2021.Vesti

Društvo za iznajmljivanje nekretnina „Dipos“ d.o.o. Beograd je imalo čast da dana 13.04.2021. godine u svojim prostorijama ugosti Nj. E. Ambasadora Republike Italije, gospodina Carlo LO CASCIO  i novoimenovanog direktora Italijanskog instituta za kulturu, gospodina Roberto Cincotta.

Uvažene goste dočekali su direktor Društva, gospodin Đoko Krivokapić i zamenik direktora Društva, Ivana Milosavljević.

Ova kurtoazna poseta je bila prilika za upoznavanje novog direktora Italijanskog instituta za kulturu, gospodina Cincotta sa načinom poslovanja i menadžmentom privrednog društva „Dipos“.

Tokom susreta, obe strane su prevashodno iskazale zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Italijanskog instituta za kulturu i društva „Dipos“ koja traje više od 16 godina, a tokom kojih cenjeni Institut za svoje potrebe koristi nepokretnost u državnoj svojini kojom upravlja Društvo za iznajmljivanje nekretnina „Dipos“ d.o.o. Beograd.

Nezaobilazna tema ovog susreta je bila i unapređenja i proširenje poslovne saradnje.

Na kraju sastanka, sagovornici su sa velikim zadovoljstvo konstatovali da će obe strane ubuduće raditi na unapređenju međusobne, tradicionalno dobre saradnje i da će nastojati da je učine još boljom i kvalitetnijom.

Italijanski institut za kulturu je institucija Republike Italije koja se bavi kulturnim aktivnostima u Republici Srbiji, sa zadatkom da promoviše italijansku kulturnu baštinu u njenim različitim izrazima putem inicijativa koje sa jedne strane može prikazati različitost duha italijanske stvarnosti, a sa druge da ponudi mogućnost susreta i dijaloga između lokalne kulturne stvarnosti i italijanske, sa ciljem uzajamnog vrednovanja kao rezultat interakcije.

Institut se bavi organizacijom kulturnih događaja, kulturnom saradnjom i naučnim istraživanjem (konferencije i debate), pruža podršku širenju književnih, filmskih i pozorišnih dela italijanskih autora na srpskom jeziku. Pored navedenog, Institut nudi kurseve za učenje italijanskog jezika, za proširivanje znanja, kao i one koji se bave posebnim aspektima kao što je konverzacija ili stručna terminologija. Takođe, u organizaciji Instituta su i pripremni kursevi za polaganje ispita za sticanje sertifikata o jezičkom znanju, kao i seminari za profesionalno usavršavanje namenjeni profesorima italijanskog jezika.