ВЕСТИ

Одржан састанак ресорних министарстава Србије и Српске поводом Свесрпског сабора

07.06.2024.Вести

Делегације Владе Републике Србије и Владе Републике Српске, која је у званичној посети Републици Србији, данас су одржале  заједнички састанак ресорних министарстава из области јавних улагања, инфраструктуре, просторног планирања, грађевинарства, саобраћаја, екологије и телекомуникација.

Том приликом две делегације представиле су надлежности и најважније пројекте ресорних министарстава, разменилe искуства и разговаралe о могућностима за даље повезивање и унапређење сарадње.

Делегацију Владе Републике Србије предводили су министар за јавна улагања Дарко Глишић, министар за телекомуникације и информисање Дејан Ристић, министар без портфеља Новица Тончев, као и представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Министарства за заштиту животне средине, a седници је имала задовољство да присуствује и Бојана Мартиновић, директорка Друштва за изнајмљивање некретнина Дипос д.о.о. Београд.

Делегацију Републике Српске предводили су министар за просторно уређење и грађевинарство и екологију Бојан Випотник и министар саобраћаја и веза Недељко Чубриловић.

Делегација Владе Републике Српске је у званичној посети Републици Србији поводом обележавања Свесрпског сабора, чија je централна церемонија „Један народ, један сабор – Србија и Српска” заказана за суботу 8. јуна на Тргу Републике, са почетком у 17 часова.