ВЕСТИ

Посета Задужбини Манастира Хиландар у Београду

05.07.2021.Вести

Дана 05.07.2021. године запослени у Друштву за изнајмљивање некретнина Дипос доо Београд на челу са директором Друштва, господином Кривокапићем, су имали част да посете Задужбину Светог Манастира Хиландар у Београду и том приликом упознају Игумана високопреподобног архимандрита Методија и приме његов благослов.

Игуман Методије устоличен је за Игумана свете царске лавре Хиландара 2010. године. Поред тога,Председник је Управног одбора Задужбине Светог манастира Хиландара, установе коју је манастир основао 2003. године у Србији, ради добротворног рада и бриге о хиландарском наслеђу. Након разорног пожара који је 2004. године прогутао половину здања манастира Хиландар, добио је задужење да руководи подухватом његове обнове.

Сарадња између Светог Манастира Хиландар и Друштва датира још од давне 1998. године када је тадашња Влада СРЈ поклонила Манастиру Хиландар 2 објекта у Београду, у којима се данас налазе просторије Задужбине светог Манастира Хиландар.

У данашњој посети, Игуман Методије је упознао директора Друштва и све присутне о плановима Манастира Хиландар, да након завршетка обнове самог Манастира, у месту Какову, које је ван граница Свете Горе, изгради Ризницу Манастира Хиландар, која ће омогућити свима да осете и доживе део духа Манастира Хиландар.