VESTI

Poseta Zadužbini Manastira Hilandar u Beogradu

05.07.2021.Vesti

Dana 05.07.2021. godine zaposleni u Društvu za iznajmljivanje nekretnina Dipos doo Beograd na čelu sa direktorom Društva, gospodinom Krivokapićem, su imali čast da posete Zadužbinu Svetog Manastira Hilandar u Beogradu i tom prilikom upoznaju Igumana visokoprepodobnog arhimandrita Metodija i prime njegov blagoslov.

Iguman Metodije ustoličen je za Igumana svete carske lavre Hilandara 2010. godine. Pored toga,Predsednik je Upravnog odbora Zadužbine Svetog manastira Hilandara, ustanove koju je manastir osnovao 2003. godine u Srbiji, radi dobrotvornog rada i brige o hilandarskom nasleđu. Nakon razornog požara koji je 2004. godine progutao polovinu zdanja manastira Hilandar, dobio je zaduženje da rukovodi poduhvatom njegove obnove.

Saradnja između Svetog Manastira Hilandar i Društva datira još od davne 1998. godine kada je tadašnja Vlada SRJ poklonila Manastiru Hilandar 2 objekta u Beogradu, u kojima se danas nalaze prostorije Zadužbine svetog Manastira Hilandar.

U današnjoj poseti, Iguman Metodije je upoznao direktora Društva i sve prisutne o planovima Manastira Hilandar, da nakon završetka obnove samog Manastira, u mestu Kakovu, koje je van granica Svete Gore, izgradi Riznicu Manastira Hilandar, koja će omogućiti svima da osete i dožive deo duha Manastira Hilandar.