VESTI

Unapređen izgled Diplomatske kolonije

26.02.2019.Vesti
Obimni radovi na projektu ulepšavanja ambijentalne celine Diplomatske kolonije na Dedinju, na kome je Društvo za iznajmljivanje nekretnina „Dipos“ d.o.o. Beograd aktivno radilo, su završeni.

Projekat ulepšavanja Diplomatske kolonije na Dedinju obuhvatio je prvobitno obeležavanje nepokretnosti. Naime, ispred objekata u ulicama: Diplomatska kolonija, Generala Save Grujića i Aleksandra Stamboliskog postavljeni su svetleći samostojeći totemi sa nazivima korisnika i adresom nepokretnosti.

Realizacija projekta je potom nastavljena postavljanjem totema sa sadržajem mape Diplomatske kolonije na Dedinju sa ciljem da poveća funkcionalnost i omogući lakše snalaženje posetilaca Diplomatske kolonije.
Novi kutak odmora i uživanja

Realizacijom projekta ulepšavanja ambijentalne celine Diplomatske kolonije uređen je i kutak za odmor i uživanje. U sklopu parka izgrađena je pjaceta modernog izgleda sa pratećom rasvetom i mobilijarom.

Pjaceta predstavlja mesto odmora i uživanja za sve posetioce  i stanare Diplomatske kolonije.

Na pjaceti je postavljen i kružni svetleći totem sa informacijama o istorijatu Kolonije i privrednog društva Dipos d.o.o. Beograd.

I pored činjenice da je Diplomatska kolonija na Dedinju sagrađena pre više od 50 godina, zahvaljujući kontinuiranom radu društva „Dipos“ na uređenju i povećanju funkcionalnosti, ona i danas predstavlja svojevrsnu zelenu oazu na jednoj od najekskluzivnijih lokacija za život i rad u Beogradu.

 

Društvo za iznajmljivanje nekretnina „Dipos“ d.o.o. Beograd planira da i dalje nastavi sa radovima na unapređenju izgleda i funkcionalnosti ove jedinstvene ambijentalne celine.