VESTI

Vaskršnja poslanica

16.04.2020.Vesti

Društvo za iznajmljivanje nekretnina „Dipos“ d.o.o. Beograd svim vernicima koji, najradosniji hrišćanski praznik proslavljaju po Julijanskom kalendaru, srdačno čestita praznik Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista.

Najradosniji hrišćanski praznik nas podseća na istinske i neprolazne vrednosti koje treba uvek negovati, a posebno u ovoj teškoj situaciji koja je zadesila čitav svet, a one su ljubav, tolerancija i praštanje.

Želimo da vas svetlost Hristovog Vaskrsenja obasja i podari zdravlje, mir i toplinu vašim srcima i da predstojeće praznične dane provedete u slozi i ljubavi prema najbližima.

Hristos vaskrse, vaistinu vaskrse!

dipos, dipos direktor, dipos nekretnine, nekretnine beograd, dipos cestitka, dipos vile

Vaskrs je najveći i najradosniji hrišćanski praznik. Simbolizuje Vaskrsenje Gospoda Isusa Hrista iz mrtvih i pobedu nad smrti. Za Vaskrs su, takođe, vezani mnogi lepi običaji u hrišćanskom svetu. Jedan od najradosnijih i najlepših srpskih običaja je farbanje i darivanje jaja, na Veliki Petak, kao simbola obnavljanja prirode i života obojenih crvenom bojom, bojom Hrišćanstva i Vaskrsenja, nevinog stradanja Gospoda koja simboliše Spasiteljevu, nevino prolivenu krv na Golgoti. Kada svane dan Vaskrsenja Gospoda, sa svih tornjeva pravoslavnih hramova, zvone sva zvona i najavljuju dolazak velikog praznika.