ВЕСТИ

Електронски билтен – МАРТ 2023. године

Newsletter 03/23

Преузмите

30.03.2023.Електронски билтен

У протеклом месецу наше Друштво имало је бројне активности. Пре свега, са задовољством смо угостили делегацију амбасаде Mексика, на челу са амбасадором Њ.Е. Карлос Феликс Короном, са којим смо разговарали о различитим могућностима изванредне пословне сарадње која траје већ 60 година. Сарадња Дипоса и Амбасаде Палестине дужа од 40 година, као и питања од значаја, биле су главне теме разговора руководиоца послова Амбасаде Државе Палестине, господина Самија Назмија А. Мхана и Ђока Кривокапића, директора Дипоса.

Поводом наставка успешне сарадње са Институтом Сервантес, дуге више од четврт века, као и могућностима за њено проширење и унапређење, састали смо се са директором Института Сервантес, Ђузеп Марија де Сагара Анхел.

У циљу интензивнијег повезивања Дипоса са дипломатском и међународном пословном заједницом у Београду, уприличили смо сусрет представница Дипоса и чланица Интернационалног клуба жена у Београду. Била је то изванредна прилика да са гошћама које долазе из читавог света разменимо искуства, идеје и планове.

Посетили смо и „Данe грузијске културе“ манифестацију у организацији Амбасаде Грузије, којом је представљена култура и традиција ове пријатељске земље. Негујући вредности нашег Друштва као што је изградња културног идентитета и унапређење професионалних и културних капацитета, наши запослени протеклог месеца посетили су Палату уметности „Мадлена“.

У овом издању представљамо Ђорђа Симића, српског политичара и дипломату, који је два пута био председник владе Краљевине Србије и један од оснивача Црвеног крста Србије.