ВЕСТИ

Електронски билтен – СЕПТЕМБАР 2022. године

Newsletter 09/22

Преузмите

28.09.2022.Електронски билтен

У години када низом манифестација обележавамо 60 година пословања и 60 година Дипломатске колоније на Дедињу, септембар је у нашем Друштву био један од најинтензивнијих месеци обележен низом значајних активности. Тако је 15. септембар био посебан дан у историји Дипос-а, јер је тога дана у седишту нашег Друштва одржана церемонија садње стабла пријатељства са 10 амбасадора арапских земаља у Републици Србији.
Овог месеца имали смо част да угостимо амбасадоре Италије, Данске, Кубе, Алжира и Венецуеле. Делегација Дипос-a присуствовала је Српско-турском бизнис форуму у Београду, на којем се представило више од 500 привредника из 330 компанија из Србије и Турске.
Поводом две стотине година независности, дугогодишњи закупац и пријатељ Дипос-a, амбасада Савезне Републике Бразила у Београду организовала je свечаност у Музеју Југословенске кинотеке.
У овом издању упознаћемо вас и са животом и радом српског политичара и дипломате и председника Владе Кнежевине Србије, Јованa Мариновићa, чији је кабинет донео значајне реформе закона.