VESTI

Elektronski bilten – SEPTEMBAR 2022. godine

Newsletter 09/22

Preuzmite

28.09.2022.Elektronski bilten

U godini kada nizom manifestacija obeležavamo 60 godina poslovanja i 60 godina Diplomatske kolonije na Dedinju, septembar je u našem Društvu bio jedan od najintenzivnijih meseci obeležen nizom značajnih aktivnosti. Tako je 15. septembar bio poseban dan u istoriji Dipos-a, jer je toga dana u sedištu našeg Društva održana ceremonija sadnje stabla prijateljstva sa 10 ambasadora arapskih zemalja u Republici Srbiji.
Ovog meseca imali smo čast da ugostimo ambasadore Italije, Danske, Kube, Alžira i Venecuele. Delegacija Dipos-a prisustvovala je Srpsko-turskom biznis forumu u Beogradu, na kojem se predstavilo više od 500 privrednika iz 330 kompanija iz Srbije i Turske.
Povodom dve stotine godina nezavisnosti, dugogodišnji zakupac i prijatelj Dipos-a, ambasada Savezne Republike Brazila u Beogradu organizovala je svečanost u Muzeju Jugoslovenske kinoteke.
U ovom izdanju upoznaćemo vas i sa životom i radom srpskog političara i diplomate i predsednika Vlade Kneževine Srbije, Jovana Marinovića, čiji je kabinet doneo značajne reforme zakona.