ВЕСТИ

Свечани пријем у амбасади САД

01.07.2022.Вести

У знак сећања на 4. јул 1776. године, када је у Филаделфији објављена Декларација о независности Сједињених Америчких Држава, синоћ је у резиденцији амбасадора Сједињених Америчких Држава у Београду, традиционално уприличен пријем коме су присуствовали председник Републике Србије, господин Александар Вучић, Његова Светост Патријарх српски господин Порфирије, представници Владе Републике Србије, чланови државних органа,  истакнуте личности из света културе, уметности, дипломатског кора, верских заједница, привреде и медија.

Част да присуствују овој свечаности имали су и представници Дипос-а, заменик директора, Ивана Милосављевић, директор Службе за опште послове и логистику, Марија Ивановић и директор Службе за техничке послове, Јован Рогановић.

Након интонирања химни САД и Србије, Њ.Е. амбасадор Сједињених Америчких Држава у Београду, господин Кристофер Хил је у свом поздравном говору истакао да Сједињене Америчке Државе желе да буду пријатељи и партнери Србији, а у зависности од њеног опредељења, да у будућности постану и њени савезници.