VESTI

Svečani prijem u ambasadi SAD

01.07.2022.Vesti

U znak sećanja na 4. jul 1776. godine, kada je u Filadelfiji objavljena Deklaracija o nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država, sinoć je u rezidenciji ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, tradicionalno upriličen prijem kome su prisustvovali predsednik Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije, predstavnici Vlade Republike Srbije, članovi državnih organa,  istaknute ličnosti iz sveta kulture, umetnosti, diplomatskog kora, verskih zajednica, privrede i medija.

Čast da prisustvuju ovoj svečanosti imali su i predstavnici Dipos-a, zamenik direktora, Ivana Milosavljević, direktor Službe za opšte poslove i logistiku, Marija Ivanović i direktor Službe za tehničke poslove, Jovan Roganović.

Nakon intoniranja himni SAD i Srbije, NJ.E. ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, gospodin Kristofer Hil je u svom pozdravnom govoru istakao da Sjedinjene Američke Države žele da budu prijatelji i partneri Srbiji, a u zavisnosti od njenog opredeljenja, da u budućnosti postanu i njeni saveznici.