ВЕСТИ

Амбасадор Републике Кубе посетио Дипос: вишедеценијска сарадња у успону

07.09.2022.Вести

Традиционално добри и пријатељски односи као и успешна вишедеценијска сарадња са амбасадом Републике Кубе, данас је још једном потврђена посетом Њ.Е. амбасадора Републике Кубе у Београду, господина Густава Триста дел Тода нашем Друштву.

Приликом сусрета са директором Дипос-а, господином Ђоком Кривокапићем, обе стране изразиле су посебно задовољство постојећом сарадњом, а разговор је вођен и у смеру обостране жеље да се досадашњи односи и пословна сарадња у наредном периоду додатно унапреде.

Амбасадор Републике Кубе исказао је велико задовољство услугама које Дипос пружа Амбасади Кубе, као и бригом о непокретности у улици Доментијанова 4, која се користи за потребе амбасаде и резиденције, а којом управља наше Друштво.

Захваљујући се на указаном поверењу, директор Дипос-а Ђоко Кривокапић је изјавио да ће тим Дипос-а настојати да нашу пријатељску сарадњу учини још бољом и квалитетнијом.

Званични дипломатски односи наше две земље успостављени су 4. новембра 1902. године, а карактерише их интензиван дијалог и висок степен разумевања и блискости политичких позиција у односу на кључна међународна питања.