ВЕСТИ

Посета амбасадора Државе Израел Њ.Е. Јахел Вилана ДИПОС-у: 25 година чврсте, успешне и пријатељске пословне сарадње

06.10.2022.Вести

Поводом обележавања 25 година од успостављања пословне сарадње са амбасадом Израела, као и 30 година од обнављања дипломатских односа наше две земље, ДИПОС је имао част, да по први пут, угости амбасадора Државе Израел у Београду, Њ.Е. агосподина Јахел Вилана и првог секретара амбасаде, госпођу Дану Лифшиц.

Током срдачног разговора директора ДИПОС-а, господина Кривокапића, са Његовом eкселенцијом, још једном је потврђено обострано задовољство досадашњом сарадњом, а било је речи и о плановима за њен наставак и унапређење.

Први Уговор о закупу непокретности на адреси Булевар кнеза Александра Карађорђевића бр. 47, коју и данас користи Амбасада, потписан је са ДИПОС-ом 1997. године. Реч је о објекту саграђеном 1932. године, према пројектима истакнутог архитекте Драгише Брашована, пионира српске модерне архитектуре.

Oд тада до данас, наша чврста, успешна и пријатељска пословна сарадња одвија се на највишем нивоу, а развој билатералних односа две државе заснован је на историјској блискости српског и јеврејског народа, што потврђује и обележавање 30 година од њиховог обнављања.