ВЕСТИ

Амбасадор Руске Федерације и директор Дипос-а садњом брезе обележили 50 година сарадње

11.06.2021.Вести

Друштво за изнајмљивање некретнина „Дипос“ д.о.о. Београд је, настављајући праксу обележавања јубилеја партнерских и пријатељских односа са дипломатско-конзуларним представништвима у Републици Србији, а која је по први пут успостављена након именовања Ђока Кривокапића за директора, данас прославило 50 година пословне сарадње са Амбасадом Руске Федерације и Трговинским Представништвом Руске Федерације у Београду.

Прослављајући јубилеј, амбасадор Руске Федерације у Републици Србији, Њ. Е. Александар Боцан-Харченко и директор Дипос-а Ђоко Кривокапић, у присуству Трговинског Представника Руске Федерације у Београду, господина Андреј Хрипунова, посадили су стабло брезе у Дипломатској колонији на Дедињу.

Ово је уједно и прва посета амбасадора Руске Федерације у Београду Дипос-у од његовог оснивања, а реализована је на иницијативу директора Кривокапића.

Амбасадор Боцан-Харченко је овом приликом изјавио да је сарадња започела између бившег Совјетског Савеза и СФРЈ, али је наставила да се  развија непрекидно, узастопно и веома плодно, а када се говори о стратешкој сарадњи између Србије и Русије која је сада на највишем нивоу, истакао је да се свака сарадња гради на појединачним најбољим примерима, међу којима је и сарадња са ДИПОС-ом. Амбасадор је такође рекао: „Нама је посебно драго што смо посадили ову брезу, као симбол и знак наше плодне сарадње са ДИПОС-ом. Будући да данас прослављамо Дан Русије,  ово је још једно обележје Дана Русије и симбол Русије, овде, у овом лепом дворишту, у Дипломатској колонији“.

хттпс://yоуту.бе/овБМТq5взмц

Директор Дипос-а Ђоко Кривокапић се захвалио Његовој екселенцији, господину Боцан-Харченку и Трговинском Представнику Руске Федерације господину Хрипунову на посети и истакао задовољство због обележавања педесетогодишњице сарадње Амбасаде Руске Федерације и Трговинског Представништва Руске Федерације у Београду и овог Друштва.

У свом обраћању, директор је рекао следеће: ,,У част тог јубилеја, а као плод наше изузетне сарадње је и данашњи чин садње овог стабла, који ми причињава велико задовољство. Стога Вам се, уважени господине Боцан-Харченко захваљујем, што сте се одазвали позиву да данас, Ви и ја, засадимо ово стабло и тако оставимо залог за наше будуће сусрете и сарадњу. Уверен сам да ћемо још дуго година на овако симболичан и свечан начин обогаћивати зелену оазу у Дипломатској колонији на Дедињу у којој се данас налазимо, а која датира из 1961. године.”

хттпс://yоуту.бе/ЦГХх4x8WиДц

Директор Кривокапић је искористио ову прилику да братском народу Руске Федерације честита и национални празник – Дан Русије, 12. јун и напоменуо значај стратешког партнерства наших држава, као и духовне блискости и пријатељства наша два народа.

Истичући брезу као симбол лепоте, снаге и бајковитог руског пејзажа, директор Кривокапић је на руском језику прочитао и песму Сергеја Јесењина „Бреза“, посвећену овом дрвету.

хттпс://yоуту.бе/ЕвЕЕ6аWXЦАк

Пословна сарадња Трговинског Представништва Амбасаде Руске Федерације у Београду и Друштва за изнајмљивање некретнина „Дипос“ д.о.о. Београд успостављена је давне 1972. године, када су Представништво и ово Друштво закључили први Уговор о закупу објекта у улици Катићева бр.8-10.

Трговински представник Руске Федерације у Републици Србији, господин Андреј Хрипунов је искористио прилику да се захвали директору Дипос-а, господину Кривокапићу, који по његовим речима има разумевања за захтеве Трговинског представништва, исказујући велико поштовање и уважавање према Руском трговинском представништву и свим запосленима. Том приликом је додао: „Овакав однос нама олакшава рад и самим тим доприноси развоју руско-српске економске сарадње“. Господин Хрипунов је у свом обраћању и напоменуо да Дипос, на иницијативу директора Кривокапића, има непосредну улогу и доприноси унапређењу животне средине у Београду, будући да је Дипломатска колонија најзеленији део града Београда.

хттпс://yоуту.бе/ОWуXЗx0Ихо8

Директор Дипос-а је Њ.Е. Амбасадору Боцан-Харченку, је у знак обележавања јубилеја поклонио и примерак првог уговора  о закупу објекта у Катићевој улици у Београду, закључен 1972. године између тадашње Амбасаде СССР-а и Предузећа за газдовање зградама и становима страних дипломатских и конзуларних представништава.