ВЕСТИ

Амерички амбасадор и директор Дипос-а симболично обележили вишедеценијску сарадњу Амбасаде и Дипос-а

18.05.2021.Вести

Годфри: “И у Стејт Департменту се добро зна да је једно од најбољих дипломатских насеља на свету управо ово у Београду.“

Друштво за изнајмљивање некретнина „Дипос“ д.о.о. Београд је, након именовања Ђока Кривокапића за директора, по први пут успоставило праксу обележавања јубилеја партнерских и пријатељских односа са дипломатско-конзуларним представништвима у Републици Србији.

Њ. Е. амбасадор Сједињених Америчких Држава, господин Ентони Годфри и директор друштва „Дипос“, господин Ђоко Кривокапић на симболичан начин су, данас обележили више од 60 година сарадње Амбасаде САД-а у Републици Србији и Друштва за изнајмљивање некретнина „Дипос“ д.о.о. Београд, посадивши дрво пријатељства у Дипломатској колонији на Дедињу.

Ово је уједно и прва посета амбасадора Сједињених Америчких Држава у Републици Србији овом Друштву од дана његовог оснивања, коју је иницирао директор Друштва, Ђоко Кривокапић.

Овом приликом Њ.Е. амбасадор Ентони Годфри је изјавио:

,,Амбасада Сједињених Држава негује добре односе и плодну сарадњу са много различитих огранака Владе Србије – а Дипос није изузетак. Прву резиденцију изнајмили смо од Дипоса далеке 1960-те године. Током година, наша сарадња је расла тако да сада од Дипоса изнајмљујемо четвртину свих резиденција амбасаде.  Комшијски односи који су се формирали око ових Дипосових кућа помогли су нашим дипломатама који раде у Србији да стекну диван осећај припадности заједници. И у Стејт Департменту се добро зна да је једно од најбољих дипломатских насеља на свету управо ово у Београду. То можемо захвалити дугогодишњој сарадњи са Дипосом и његовом разумевању специфичних потреба нашег дипломатског особља на служби у иностранству које живи и ради у Србији. Поносан сам на наших 60 година заједничке историје са Дипосом и радујем се настављању наших односа у још много година које долазе.

Ово дрво које ћемо данас посадити – симбол је моје искрене жеље да јачамо наше партнерство са Дипосом и са Владом Србије.  Још много година ће ово дрво користити људима. Допринеће лепоти Београда, квалитету ваздуха који дишемо и здрављу наше климе, која не зна за границе – слично као односи Сједињених Америчких Држава са Србијом.“ 

Ђоко Кривокапић, директор Дипоса, захвалио се амбасадору Годфрију на овим речима и додао:

,,За Дипос је ово посебан дан, као што је то била и 1952. година када су успостављени први односи између цењене Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Београду и овог предузећа. Дубоко верујем да ће данашњи свечани чин прерасти у дугу и непрекидну традицију и да ће и будуће генерације наставити да на овакав начин обележавају важне тренутке наших пословних и пријатељских односа.

Током више од шест деценија наше сарадње, Дипос је настојао да негује праве вредности и да буде добар домаћин свим службеницима Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Београду. Зато је за нас, од драгоценог значаја уколико смо током свих година успели да вашим колегама, приликом боравка у нашим објектима, пружимо осећај дома, далеко од дома.

Веома смо поносни што Амбасада Сједињених Америчких Држава више од 60 година поклања поверење Дипос-у. Пословни и пријатељски односи које негујемо дуги низ година заснивају се на обостраном разумевању, међусобном поверењу и поштовању, као и заједничком залагању да их додатно унапредимо, о чему сведочи и данашњи чин.

Ово дрво, не само да ће додатно украсити и оплеменити Дипломатску колонију, већ ће јој удахнути и нови живот и наставити да расте и развија се на исти начин на који је расло и развијало се наше пријатељство.”

Друштво за изнајмљивање некретнина „Дипос“ д.о.о. Београд ће наставити да негује успостављену праксу обележавања јубилеја пословних односа са дипломатско-конзуларним представништвима у Републици Србији, садњом стабала у парку Дипломатске колоније на Дедињу.

Дипломатска колонија на Дедињу којом управља Дипос првобитно је изграђена за потребе смештаја и боравка страних дипломата и представника држава током Првог самита Покрета несврстаних одржаног у Београду 1961. године. Ова интимна амбијентална целина данас представља оазу мира и зеленила и једну од најексклузивнијих локација за живот и рад у Београду.

О овом догађају можете прочитати и на порталима медија: Тањуг,  б92, курир, блиц