ВЕСТИ

Слушате нас и излазите у сусрет нашим потребама

22.10.2020.Вести

Амбасада Савезне Републике Бразил, у самом srcу Београда, је градска знаменитост којом Дипос управља деценијама. Била нам је изузетна част и задовољство да са Њ.Е. Едуардом Ботелом Барбосом, амбасадором Савезне Републике Бразил у Србији, разменимо мишљења о дугогодишњој сарадњи са нашом Друштвом и развојем билатералним односа између наше две земље.

Њ.Е. Едуардо Ботело Барбоса, амбасадор Савезне Републике Бразил у Србији

Срећан због повратка на посао након измене режима рада због вируса ЦОВИД-19, амбасадор Барбоса је на почетку истакао да су билатерални односи између Србије и Бразила током историје подразумевали узајамну подршку и пријатељство, заједничке погледе на међународну сцену и заједничке напоре за унапређењем трговине и инвестиција.

Овом приликом је истакнута и важна подршка коју Амбасада пружа промоцији бразилске уметности у Србији: позната браћа Сергио и Одаир Ассад свирали су на „Гуитар арт“ фестивалу, сјајни бразилски плесачи наступали су на Београдском фестивалу игре, публици ЛГБТ фестивала Мерлинка приказани су бразилски филмови награђивани широм света. Објављен је и ЦД са 12 етида за гитару композитора Хеитор Вилла Лобоса прилагођених за клавир које је извела млада пијанисткиња Јулија Бал.

После годину и шест месеци проведених у Србији, амбасадор Барбоса такође препознаје и одређене сличности између Бразилаца и Срба:

  • Имамо исте хришћанске корене. И једни и други уживамо у животу. Бразилци носе у себи радост и хумор који нам помажу да наставимо даље. Обе културе цене породични живот, личне односе и пријатељство. И једни и други волимо природу. Могу да кажем да је нам она у крви, јер је пре три генерације све зависило од пољопривреде.

Коментаришући сарадњу са Дипос-ом, амбасадор примећује:

  • Амбасада је постала знаменитост Београда, а истовремено нуди и врло удобан канцеларијски простор. Фасада и ентеријер су недавно обновљени. Зграда је у одличном стању. Добро управљате непокретностима. Слушате нас и излазите у сусрет нашим потребама. Срећни смо што смо у овом простору.