ВЕСТИ

Дипос је у 0,4% пословно најстабилнијих компанија у Србији – Ивана Милосављевић, заменица директора Дипос-а, у Јутарњем програму Прве телевизије

31.07.2020.Вести

Дипос д.о.о. је за претходне три године пословања добило признање Златног сертификата бонитетне изврсности, који представља највиши степен успешности једне компаније исказане рејтингом ААА. Сертификат додељује компанија Бисноде и он представља један од најважнијих европских стандарда којим се дефинише квалитет и успех пословања правних субјеката.

Тим поводом, у емисији „Јутро“ на Првој телевизији, гостовала је заменица директора Дипос д.о.о. Ивана Милосављевић.

  • Критеријуми су веома строги и једнаки како за приватна предузећа тако и за државне компаније. Дипос д.о.о. је по најстрожим светским критеријумима оцењена са 100 од максималних 100 поена, што је сврстава у 0,4 одсто пословно најстабилнијих компанија у конкуренцији од 473.526 активних домаћих фирми. Оно што је било у фокусу Бисноде-а у последње три године јесу пословање и финансијски резултати Дипос-а. Сврстани смо у тих 0,4 одсто пословно најстабилнијих компанија – истакла је Ивана Милосављевић – Овај сертификат за нас има вишеструку важност: он је признање за све што смо постигли у претходном периоду. С друге стране, то је и велики подстицај да наставимо да унапређујемо своје процесе и да надаље побољшавамо резултате са циљем да и у будућности радимо на расту и развоју саме компаније. Овај сертификат је потврда да се Дипос креће у добром правцу, да је пословно стабилно и одговорно предузеће.
dipos, tv prva, dipos nekretnine, nekretnine beograd, ivana milosavljevic, dipos zamenik direktora

Заменица директора Дипос-а истакла је и да је један од најважнијих циљева Друштва у последњих пет година била – транспарентност.

  • Првенствено смо радили на транспарентности у пословању. Са тим циљем поставили смо нови вебсајт на којем смо објавили апсолутно све информације у вези са начинима пословања Дипос-а, начинима узимања и давања у закуп непокретности, отворили смо профиле на друштвеним мрежама, шаљемо неwслеттер-е нашим закупцима, а у секцији вести на нашем сајту могу се пронаћи информације о свим нашим активностима. На порталу Агенције за привредне регистре се могу видети сви финансијски извештаји о пословању Друштва за претходну годину који су такође доступни и на нашем сајту – истакла је Милосављевићева.
dipos, tv prva, dipos nekretnine, nekretnine beograd, ivana milosavljevic, dipos zamenik direktora

На питање „Колико држава приходује изнајмљивањем некретнина“, заменица директора, Ивана Милосављевић је истакла да је Дипос у претходне пет године, тачније у периоду од 01.08.2014. године до 31.12.2019. године друштво Дипос у буџет Републике Србије на име нето добити после опорезивања уплатило 452 милиона РСД. Када се рачунају и уплате по другом основу, износ уплаћен у буџет РС премашује 800 милиона РСД. Том приликом је додала да је правна сигурност коју Дипос пружа својим клијентима изузетно важна, поготово за закупце који долазе из домена дипломатско-конзуларних представништава и Амбасада и истакла да је од посебне важности то што је Дипос државно предузеће и да управља државном имовином.

Комплетно гостовање заменице директора Дипос-а Иване Милосављевић можете погледати кликом  ОВДЕ