VESTI

Dipos je u 0,4% poslovno najstabilnijih kompanija u Srbiji – Ivana Milosavljević, zamenica direktora Dipos-a, u Jutarnjem programu Prve televizije

31.07.2020.Vesti

Dipos d.o.o. je za prethodne tri godine poslovanja dobilo priznanje Zlatnog sertifikata bonitetne izvrsnosti, koji predstavlja najviši stepen uspešnosti jedne kompanije iskazane rejtingom AAA. Sertifikat dodeljuje kompanija Bisnode i on predstavlja jedan od najvažnijih evropskih standarda kojim se definiše kvalitet i uspeh poslovanja pravnih subjekata.

Tim povodom, u emisiji „Jutro“ na Prvoj televiziji, gostovala je zamenica direktora Dipos d.o.o. Ivana Milosavljević.

  • Kriterijumi su veoma strogi i jednaki kako za privatna preduzeća tako i za državne kompanije. Dipos d.o.o. je po najstrožim svetskim kriterijumima ocenjena sa 100 od maksimalnih 100 poena, što je svrstava u 0,4 odsto poslovno najstabilnijih kompanija u konkurenciji od 473.526 aktivnih domaćih firmi. Ono što je bilo u fokusu Bisnode-a u poslednje tri godine jesu poslovanje i finansijski rezultati Dipos-a. Svrstani smo u tih 0,4 odsto poslovno najstabilnijih kompanija – istakla je Ivana Milosavljević – Ovaj sertifikat za nas ima višestruku važnost: on je priznanje za sve što smo postigli u prethodnom periodu. S druge strane, to je i veliki podsticaj da nastavimo da unapređujemo svoje procese i da nadalje poboljšavamo rezultate sa ciljem da i u budućnosti radimo na rastu i razvoju same kompanije. Ovaj sertifikat je potvrda da se Dipos kreće u dobrom pravcu, da je poslovno stabilno i odgovorno preduzeće.
dipos, tv prva, dipos nekretnine, nekretnine beograd, ivana milosavljevic, dipos zamenik direktora

Zamenica direktora Dipos-a istakla je i da je jedan od najvažnijih ciljeva Društva u poslednjih pet godina bila – transparentnost.

  • Prvenstveno smo radili na transparentnosti u poslovanju. Sa tim ciljem postavili smo novi vebsajt na kojem smo objavili apsolutno sve informacije u vezi sa načinima poslovanja Dipos-a, načinima uzimanja i davanja u zakup nepokretnosti, otvorili smo profile na društvenim mrežama, šaljemo newsletter-e našim zakupcima, a u sekciji vesti na našem sajtu mogu se pronaći informacije o svim našim aktivnostima. Na portalu Agencije za privredne registre se mogu videti svi finansijski izveštaji o poslovanju Društva za prethodnu godinu koji su takođe dostupni i na našem sajtu – istakla je Milosavljevićeva.
dipos, tv prva, dipos nekretnine, nekretnine beograd, ivana milosavljevic, dipos zamenik direktora

Na pitanje „Koliko država prihoduje iznajmljivanjem nekretnina“, zamenica direktora, Ivana Milosavljević je istakla da je Dipos u prethodne pet godine, tačnije u periodu od 01.08.2014. godine do 31.12.2019. godine društvo Dipos u budžet Republike Srbije na ime neto dobiti posle oporezivanja uplatilo 452 miliona RSD. Kada se računaju i uplate po drugom osnovu, iznos uplaćen u budžet RS premašuje 800 miliona RSD. Tom prilikom je dodala da je pravna sigurnost koju Dipos pruža svojim klijentima izuzetno važna, pogotovo za zakupce koji dolaze iz domena diplomatsko-konzularnih predstavništava i Ambasada i istakla da je od posebne važnosti to što je Dipos državno preduzeće i da upravlja državnom imovinom.

Kompletno gostovanje zamenice direktora Dipos-a Ivane Milosavljević možete pogledati klikom  OVDE