VESTI

DIPOS realizovao prvu aktivnost iz programa „DipKulTura“

03.11.2021.Vesti

U cilju izgradnje kulturnog identiteta i unapređenja profesionalnih i kulturnih kapaciteta zaposlenih, Društvo za iznajmljivanje nekretnina „Dipos“ d.o.o. Beograd je pokrenulo program pod nazivom „DipKulTura“.

Program „DipKulTura“ podrazumeva organizaciju poseta kulturnim manifestacijama čiji je primarni fokus diplomatija i razvoj bilateralnih odnosa Republike Srbije sa zemljama koje imaju akreditovana diplomatsko-konzularna predstavništva Republici Srbiji.

U okviru programa „DipKulTura“, zaposleni u Društvu za iznajmljivanje nekretnina „Dipos“ d.o.o. Beograd su dana 02.11.2021. godine posetili izložbu „Traganje za novim“, u organizaciji Srpske akademije nauka i umetnosti, posvećenu jednom od najznačajnijih književnih stvaralaca nove srpske književnosti i diplomati Jovanu Dučiću.

Izložba „Traganje za novim“ prikazuje Jovana Dučića kao uglednog člana Akademije nauka i umetnosti, književnika, diplomatu i zadužbinara, njegova traganja za stilom i formom u književnosti, načinima da svoj narod afirmiše u okvirima evropske tradicije i naporima da „milo Trebinje” učini centrom kulture.

Životni put Jovana Dučića bio je jedno zanimljivo i romantično putovanje, koje je čuveni istoričar umetnosti Milan Kašanin opisao rečima:

„Nije se mogao pametnije utrošiti jedan život, ni bolje iskoristiti jedan talenat. Ništa nije propustio, niti upropastio. Sa onim što je nosio u sebi, više se nije moglo dati nego što je on dao“.

Više o životu i radu „knezu srpskih pesnika“ – Jovanu Dučiću, možete pročitati i na našem Blogu.