ВЕСТИ

Француска делегација у посети ДИПОС-у

02.11.2022.Вести

Друштво за изнајмљивање некретнина „Дипос“ д.о.о. Београд данас је угостило уважене госте, амбасадора Француске Републике, Њ.Е. господина Пјер Кошар, конзула господина Мехмет Мејдан, заменика директора Француског културног центра господина Франк Идинго, председника управног одбора Француске школе у Београду, господина Франсоа Алан и извршног директора Француске школе у Београду, господина Милана Мартиновића.

Задовољство да данас разговарају са цењеном француском делегацијом током посете ДИПОС-у имали су директор Друштва, господин Ђоко Кривокапић и заменик директора, Ивана Милосављевић.

ДИПОС и Француска школа у Београду се могу похвалити дугогодишњом пословном сарадњом која датира са почетка 80-их година XX века. Као плод дугогодишње и веома успешне сарадње је чињеница да Француска школа у Београду данас користи више непокретности из фонда којим ДИПОС управља у улицама Кабларска, Љубе Јовановића, а однедавно и у улици Сање Живановића.

Током сусрета обе стране су исказале велико задовољство досадашњом оствареном сарадњом и окарактерисале је веома важном, а било је речи и на тему унапређења пословне сарадње у наредном периоду и оснаживања традиционално добрих пословних и пријатељских односа обеју страна.

Том приликом, амбасадор Француске Републике у Републици Србији, Њ.Е. господин Пјер Кошар је изразио велику захвалност амбасаде Француске Републике и Француске школе у Београду на дугогодишњој успешној пословној са радњи са ДИПОС-ом, као и прилици да се иста додатно унапреди.

Додатно, Њ.Е. амбасадор је искористио прилику да похвали напоре које је ДИПОС улагао у одржавање непокретности које користи Француска школа у Београду и тиме додатно допринео квалитету образовања полазника школе.

Француска школа у Београду је интернационална школа која на овим просторима послује више од 70 година, као и на више од 500 локација у свету и важи за једну од највећих образовних мрежа на свету. Похађају је деца бројних националности, а у њој се спроводи образовни програм од вртића до гимназије. Образовање у Француској школи у Београду је засновано на вредностима једнакости, хуманости, братству и секуларизму, а карактерише га високозахтеван програм усмерен ка изврсности и отворености према свету.

Препознавши значај пословања Француске школе у Београду и улогу коју има у образовном систему и образовању младих нараштаја, директор Друштва, господин Кривокапић је током састанка истакао да ће ДИПОС са Француском школом у Београду наставити да негује вишедеценијску пословну сарадњу и улагати додатне напоре да исту унапреди, како би на тај начин дао свој додатни допринос квалитету образовања будућих генерација.