VESTI

Izuzetno zadovoljstvo ostvarenom saradnjom

28.09.2020.Vesti

Predstavnici Ambasade Meksika izrazili su izuzetno zadovoljstvo zbog saradnje sa Diposom

Društvo za iznajmljivanje nekretnina Dipos već decenijama gradi i neguje prijateljske odnose sa Ambasadom Meksika u Beogradu, koja je dugogodišnji korisnik naših usluga.  Na sastanku sa g. Huanom Robertom Gonsalesom Ramiresom, Otpravnikom poslova, a.i. Ambasade u Beogradu, predstavnici Dipos-a razmenili su utiske u vezi sa dosadašnjim aktivnostima i razmotrili mogućnosti unapređenja i proširenja saradnje.

– Meksiko je prisutan u Srbiji kao ambasada, jer želimo da učvrstimo prijateljstvo sa Srbijom. Moje kolege i ja smo u velikoj prednosti zato što živimo i radimo u atmosferi u kojoj su ljudi prijateljski naklonjeni prema nama. Kada uzmemo u obzir dosadašnje iskustvo u radu sa Dipos-om, ali i odnos usluge, cene i kvaliteta koje dobijamo, mogu da kažem da smo zaista veliki srećnici, istakao je g. Ramirez.

Ovakvog stava ne bi bilo da ne postoje sličnosti između dva naroda, koje je g. Gonsales objasnio na sledeći način:

– Osetio sam za ovo kratko vreme koliko sam ovde, da su Srbi veoma ponosni na sebe i na svoju kulturu.   Meksikanci imaju isti stav u pogledu svoje prošlosti i svog nasleđa. Ni Srbiji ni Meksiku niko ništa nije poklonio. Sve smo morali sami da steknemo i da se izborimo za svoje mesto u istoriji. Kada dva naroda imaju takvu definiciju koju nose u svojim venama, veoma lako mogu da izgrade lepe odnose.

Ivana Milosavljević, zamenik direktora Dipos-a istakla je da je saradnja sa Ambasadom Meksika u Beogradu oduvek bila izvanredna i da se odvijala u kvalitetnoj i konstruktivnoj atmosferi.  Dodala je da nikada nije bilo nikakvih nesporazuma i da postoji obostrano uvažavanje, kao i da kolege iz Dipos-a uvek sa radošću dolaze u ovo zdanje.

– Izuzetno mi je drago što je zgrada koju koristi Ambasada Meksika dobila novo, reprezentativno ruho nakon rekonstrukcije koju je izvršio Dipos, dodatno imajući u vidu da je upravo ova Ambasada u Beogradu istovremeno nadležna za aktivnosti i na teritoriji Crne Gore, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Zamenica direktora je takođe upoznala predstavnike ambasade sa projektom izgradnje novog Diplomatskog kluba u Beogradu.

Obe strane izrazile su želju za otvaranjem meksičkog kulturnog centra, u okviru kog bi se predstavila i bogata arheološka, istorijska i kulturna baština Meksika.

Pozivamo vas da posetite našu blog sekciju gde ćete se informisati o drugim temama koje se odnose na višedecenijsku saradnju Meksika i Srbije i mogućnostima daljeg razvoja bilateralnih odnosa.