ВЕСТИ

ДИПОС једино државно предузеће добитник највећег сертификата бонитетне изврсности

15.06.2022.Вести

Тренд успешног пословања Друштва за изнајмљивање некретнина „Дипос“ д.о.о. Београд, настављен је и у 2021. години, за који је нашем Друштву данас свечано уручен међународно признат сертификат Платинасте бонитетне изврсности. Награда је уручена на конференцији: “Подршка привреди” у организацији Дун & Брадстреет Србија уз партнере: Развојну агенцију Србије и Фондом за развој Републике Србије, чиме је „Дипос“ постао једино државно предузеће добитник ове престижне награде у нашој земљи.

У Републици Србији је тренутно 48 носилаца Дун & Брадстреет сертификата ААА/Платинум. Реч је о натпросечној бонитетној вредности компанија које су за своје пословне резултате, поштујући најстрожије критеријуме међународне категоризације и процене, три године заредом, претходно достизале Златни ААА рејтинг.

Сертификат, издат од стране Дун & Брадстреет, најстарије и највеће аналитичке куће на свету, основане 1841. године у Њујорку, која данас послује у преко 220 земаља света, заснован је на финансијским извештајима компаније и другим релевантним показатељима.

Према анализама којима је обухваћено 538.203 активна субјекта са тржишта Србије, у предузећима са трогодишњим кредитним рејтингом које послују натпросечно, вероватноћа да ће отићи у стечај или ликвидацију је < 0,1%, да ће бити избрисани је < 0,95% , да ће ући у блокаду < 0,99%, док ће вероватноћа да ће задржати исти кредитни рејтинг и у наредној години је > 91%.

Према наведеним параметрима, Фаилуре Сцоре Друштва за изнајмљивање некретнина „Дипос“ д.о.о. Београд је 99/100, што потврђује и предвиђа натпросечно сигуран и успешан рад нашег друштва у наредних дванаест месеци, сврставајући нас у најпоузданије, кредибилне и нискоризичне пословне субјекте за сарадњу са свим пословним партнерима у Републици Србији.

„Одговорним пословањем свакодневно испуњавамо мисију нашег Друштва а то су: квалитет, поверење и поузданост. Сертификат платинасте бонитетне изврсности, биће нам додатна мотивација и подстицај за даље унапређење нашег пословања и постизање још бољих пословних резултата у складу са најбољом европском праксом и највишим стандардима“, изјавио је Директор Друштва за изнајмљивање некретнина „Дипос”, Ђоко Кривокапић, приликом свечаног уручења сертификата.

Циљ овог предузетничког одликовања није само промоција добро функционалних компанија и добрих пословних пракси, већ и постизање финансијског интегритета. Захваљујући досадашњим пословним и финансијским резултатима, Друштво за изнајмљивање некретнина „Дипос“ д.о.о. Београд, уврштен је у сам врх домаће привреде и уз компаније које негују добре пословне праксе, постижу успешне пословне резултате и брину се о задовољству свих субјекта укључених у радни процес.